Bine ati venit pe site-ul Primăriei Vidra

Din punct de vedere al așezării geografice comuna Vidra împreună cu satele componente Crețești și Șintești sunt situate pe malul stâng al râului Sabar, afluent al râului Argeș.

Satul Vidra este întretăiat în partea sud-estică de calea ferată București-Giurgiu la o distanță de 17 km față de gara Progresul din partea sudică a Capitalei. Între așezările Vidra-Crețești-Șintești nu există spații libere ci se leagă unele de altele, încât dacă nu ar exista indicatoare, călătorul străin ar crede, că este o singură așezare, o singură comună. Legăturile dintre cele trei așezări s-au realizat în vreo șase-șapte decenii, locurile goale dintre ele (foste terenuri arabile) au devenit terenuri intravilane unde s-au construit case de locuit.

Privită sub aspect geomorfologic, comuna Vidra se încadreză în marea câmpie a Dunării și se găsește în subdiviziunea cunoscută sub numele de "Câmpul Câlnăului' delimitat de râurile Argeș și Dâmbovița. Lungimea Câmpului Câlnăului este de aproximativ 20 km, începând de la marginea Bucureștiului și până la confluența râurilor Argeș și Dâmbovița, având o ușoară înclinație care variază între 0,8-0,12m la km.

Stimate vizitator,

Dragi locuitori ai comunei Vidra,
Dragi oaspeti ai comunei noastre,

 

În calitate de primar al comunei Vidra, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.

Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.

Mulţumesc în numele locuitorilor, vizitatorilor din ţară şi străinătate, pentru că aţi avut curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate că veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură, să sperăm că vă vor îndemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale deschise şi transparente.

Cu siguranţă în urma informaţiilor primite, veţi găsi măcar un lucru care vă va capta atenţia şi dorinţa de a cunoaşte pe viu frumuseţea unică a acestor meleaguri, oamenii prietenoşi, ospitalieri şi farmecul unei comune primitoare.

 

Primar Tudor Marian